Nieuws

200ste deelnemer inductieregeling ontvangt inductietoestel

Geplaatst op 2 mei 2022

Op donderdag 28 april deelde wethouder Peter Verschuren het inductietoestel uit aan Warring Gerrits, de 200ste deelnemer aan de inductieregeling. Inmiddels heeft zo’n 28% van alle inwoners van Gorecht-Noord een inductietoestel aangevraagd.

Vijf voordelen van inductie

Koken op inductie heeft veel voordelen ten opzichte van gas. Dit zijn de vijf belangrijkste:

  • Snel: een pan water koken? Met inductie gaat het twee keer zo snel.
  • Schoonmaakvriendelijk: doekje er overheen en klaar!
  • Veilig: nooit meer open vuur of gaslekken in de keuken.
  • Energiezuinig: een inductiekookplaat is zuiniger dan andere elektrische kookplaten. Én u verbruikt geen gas.
  • Beter controleerbaar: u past de temperatuur van de pitten razendsnel aan.

Heeft u al een inductietoestel aangevraagd?

Via de inductieregeling van Gasvrij Gorecht kunt u uw oude gasfornuis of – kookplaat omwisselen voor een elektrisch kooktoestel. De kosten worden vergoed tot € 1000,-*. Voor de meesten betekent dat dat ze gratis kunnen overstappen op inductiekoken. Zo bespaart u meteen op uw energierekening. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022. U heeft hierover een brief ontvangen.

We helpen u graag bij het aanvragen van uw inductietoestel. Dit doen we tijdens onze spreekuren. We houden twee spreekuren in de week:

  • Elke maandag tussen 15:00 en 17:00 in de gemeenschappelijke ruimte van De Reensche Compagnie (Tak van Poortvlietstraat 361, 3602 PJ, Hoogezand).
  • Elke woensdag tussen 10:00 en 12:00  in ’t Hoogholt (Donker Curtiusstraat 159a, 9602 PP, Hoogezand).

U kunt ook zelf uw inductietoestel aanvragen. Dit kan via onze website: https://gasvrijgorecht.nl/inductie/. Daar vindt u ook meer informatie over de regeling.

* Voor bewoners van Groninger Huis in de Raadsflat en Statenflat geldt dat zij een inductietoestel kunnen kiezen met een maximale waarde van € 700,-. Groninger Huis past voor deze bewoners de meterkast aan. De gemiddelde kosten van deze aanpassing zijn € 300,-.

Meer berichten