Nieuws

Charlotte de Haas stelt zich voor

Geplaatst op 3 mei 2021

Charlotte de Haas: “Ik vind het fijn om met bewoners in gesprek te gaan over het project. Naast dat ik er veel van leer, vind ik het ook ontzettend leuk.”

Charlotte de Haas is projectassistent bij het project Gasvrij Gorecht. De kans bestaat dat u haar al eens gesproken hebt. We stellen haar graag aan u voor.

Voor de klas of voor de maatschappij

“Na mijn opleiding Sociale Geografie en Planologie ben ik begonnen aan twee vervolgstudies bij de Rijksuniversiteit van Groningen. Bij de vervolgopleiding tot leraar aardrijkskunde vond ik het contact met leerlingen erg leuk.” Toch zag zij zichzelf later niet voor de klas staan. “Gelukkig was ik ook bezig met een vervolgstudie Culturele Geografie. Daar kijken we naar hoe we in Nederland met onze ruimte omgaan en hoe dat werkt op sociaal en cultureel gebied. Zo kwam ik bij het project Gasvrij Gorecht. En daar heb ik het heel erg naar mijn zin.”

Een werkdag van Charlotte

“Het verschilt heel erg per periode waar ik mee bezig ben. Ik heb veel contact met bewoners en ben druk met vergaderingen. Rondom de uitgave van de nieuwsbrief ben ik veel met mensen aan het bellen. Ik heb dan vaak contact met het team van Gasvrij Gorecht en bewoners van de wijk.” Naast haar werk als project assistent bij Gasvrij Gorecht is Charlotte graag creatief bezig. “Ik tekende vroeger veel, maar ik had er tijdens het studeren geen tijd meer voor. Na mijn studie heb ik gelukkig de tijd gevonden om weer te beginnen met schilderen.”

Gasvrij Gorecht

“In het project zijn we bezig met hoe we zonder aardgas woningen kunnen verwarmen en gasvrij kunnen gaan koken. Dat vind ik ontzettend boeiend. Dit is ook de reden dat ik het project Gasvrij Gorecht zo interessant vind.” Charlotte vertelt dat het uitdenken van het warmtenet best ingewikkeld is. “Het is belangrijk om de buurtteams en bewoners te betrekken bij de ontwikkeling. Het gaat om hun wijk en woning! Ik vind het fijn om met bewoners in gesprek te gaan over het project. Naast dat ik er veel van leer, vind ik het ook ontzettend leuk.”

Meer berichten