Nieuws

Het ondertekenen van de samenwerkings-overeenkomst – een feestelijk moment!

Geplaatst op 28 april 2022

Op 31 maart ondertekenden alle betrokken partijen van project Gasvrij Gorecht de samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Midden-Groningen, Waterbedrijf Groningen Duurzaam, kartonfabriek ESKA, woningcorporaties Groninger Huis, Woonzorg Nederland, Lefier en woningstichting De Reensche Compagnie kwamen samen om allemaal hun handtekening te zetten. Een feestelijk en belangrijk moment voor het project!

In een samenwerkingsovereenkomst staat wie wat moet doen en wie waar verantwoordelijk voor is. Zo’n document zorgt ervoor dat alle betrokken partijen precies weten wat hen te doen staat. Daardoor loopt project Gasvrij Gorecht soepeler, en weten alle betrokken partijen wat we hebben afgesproken.

Warmte moet goedkoper zijn dan aardgas

En die afspraken zijn volgens Johan Duut, projectleider van Gasvrij Gorecht, ook interessant. “We willen allemaal dat de warmte betaalbaar is voor bewoners. Sterker nog: we hebben in de samenwerkingsovereenkomst opgeschreven dat het ons doel is dat een bewoner altijd goedkoper uit is als hij/zij warmte gebruikt in plaats van gas. Het is fantastisch om te zien dat alle betrokken partijen daar hun best voor willen doen.”

Wethouder Peter Verschuren benadrukt de noodzaak van de warmtering. “Niet alleen de stijgende gasprijzen, maar ook de oorlog in Oekraïne maken duidelijk dat we alternatieven voor aardgas moeten zoeken. Deze warmtering is een prachtig alternatief.”

Dat alternatief moet ook betrouwbaar zijn, iets waar veel bewoners zorgen over hebben. Johan Duut: “Het is een voorwaarde dat we, naast kartonfabriek ESKA, nog een warmtebron vinden. Zo kunnen we bewoners verzekeren van warmte.”

Meer berichten