Nieuws

Inductieregeling geëindigd

Geplaatst op 2 januari 2023

In 2021 en 2022 heeft u zich kunnen aanmelden voor een nieuw inductietoestel. Hierbij wordt uw gastoestel verwisseld voor een inductietoestel. Daarbij krijgt u een vergoeding vanuit Gasvrij Gorecht. 31 december 2022 was de laatste dag dat u zich hiervoor kon aanmelden.

70% van de bewoners is overgestapt

In Gorecht-Noord heeft 70% van de bewoners zich aangemeld voor een inductietoestel. Hieronder kunt u per groep bewoners zien hoeveel procent zich heeft aangemeld:

  • Huiseigenaren: 43%.
  • Huurders van Groninger Huis: 74%.
  • Huurders van Lefier: 82%.
  • Huurders van Woonzorg Nederland: 98%.
  • Bij De Reensche Compagnie kookten bewoners al elektrisch.

Dit betekent niet dat alle andere bewoners nog op gas koken. In het afgelopen jaar bleek namelijk dat een groot deel van de bewoners al zonder gas kookt. Bijvoorbeeld omdat zij al op inductie of een keramisch toestel koken. Doordat zo’n groot deel van de bewoners is overgestapt op inductie wordt veel aardgas bespaard.

Vertraging bij de leverancier

Heeft u zich aangemeld voor inductie maar nog niets gehoord van de door u gekozen leverancier? Wegens de grote hoeveelheid aanmeldingen en een tekort aan elektriciens duurt het vaak langer voordat bewoners hun inductietoestel in huis hebben. Neem contact met ons op en wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt ons mailen via info@gasvrijgorecht.nl of ons bellen: 06 15 57 50 22.

Meer berichten