Nieuws

Johan Duut stelt zich voor

Geplaatst op 17 december 2020

Johan Duut: “het leukste is om anderen kennis bij te brengen over duurzame oplossingen”

Johan Duut is projectleider bij Gasvrij Gorecht. Hij stelt zichzelf graag aan u voor.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Johan Duut en ik woon met mijn gezin in Appingedam. Vanuit mijn werk help ik buurten en dorpen duurzamer te worden. Dat betekent dat ik bewoners help energie te besparen en aardgas te vervangen door andere manieren van verwarmen. Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de samenwerking in Gasvrij Gorecht. Ik stuur het projectteam aan en heb contacten met bewoners en met de gemeente, de woningcorporaties en andere betrokkenen.

Hoe ziet een werkdag er van jou uit?

Als we weten wat het doel (een gasvrije buurt) en de planning van een project is, kan ik met mijn team aan de slag. We halen ideeën en voorwaarden op bij alle betrokkenen; van de wethouder tot en met buurtbewoners. Op basis van die ideeën en voorwaarden werken we het plan voor een gasvrije wijk uit. Op die manier wordt het plan elke dag een beetje concreter.

Doe je dat alleen?

Nee, zeker niet. Medewerkers van betrokken partijen zoals de woningcorporaties helpen ook om het plan uit te werken. Het is ook heel fijn dat tientallen bewoners zich hebben aangemeld om mee te denken. Daarmee maken we ook afspraken. Ik zorg ervoor dat die afspraken worden vastgelegd en uitgevoerd. 

Wat vind je het leukste om te doen?

Ik heb veel kennis over duurzame oplossingen. Het leukste in dit werk is om anderen in het project die kennis bij te brengen. Op die manier draag ik mijn steentje bij aan het duurzamer maken van de buurt, maar ook aan duurzaam denken én doen.

Meer berichten