Nieuws

Liesbeth Zwart stelt zich aan u voor

Geplaatst op 17 december 2021

Liesbeth Zwart: “Door rekening te houden met de wensen van de bewoners en het aantrekkelijk, betaalbaar en zo makkelijk mogelijk te maken kan dit project een succes worden.”

De gemeente Midden-Groningen werkt met verschillende gebiedsregisseurs. Zij zijn het eerste aanspreekpunt zijn voor bewoners als het over de leefbaarheid in hun dorp of wijk gaat. Ze onderhouden contacten met (vrijwilligers)organisaties en bewoners met initiatieven, maar ook met woningcorporaties, opbouwwerkers, politie en scholen.

Liesbeth: “Als gebiedsregisseur ben ik de schakel tussen bewoners, organisaties, instellingen en de gemeente. Dit doe ik onder andere in de wijk Gorecht. Ik ben het aanspreekpunt voor buurt- en wijkinitiatieven, waarbij de wijk zelf verantwoordelijk blijft. Door het onderhouden van een uitgebreid netwerk en aan te sluiten bij wat er in de wijk leeft doe ik mijn best om te weten wat er speelt en leefbaarheid te verbeteren. Dat begint bij elkaar weten te vinden en vertrouwen in elkaar te hebben. Daardoor sta ik met één been in de wijk en met één been in de gemeentelijke organisatie.”

Vanuit haar rol als gebiedsregisseur is Liesbeth ook betrokken bij het project Gasvrij Gorecht. “Door rekening te houden met de wensen van de bewoners en het aantrekkelijk, betaalbaar en zo makkelijk mogelijk te maken kan dit project een succes worden. Daarnaast kunnen we door samenwerking ook de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Ik hoor graag de ideeën hierover. Daarbij kijken we samen of en hoe anderen in uw buurt ook kunnen helpen om een initiatief uit te voeren en hoe dit gefinancierd kan worden door subsidies.”

Wilt u in contact komen met Liesbeth? Dat kan via 0598-373613 of liesbeth.zwart@midden-groningen.nl

Meer berichten