Nieuws

Maarten Kluit stelt zich aan u voor

Geplaatst op 14 april 2022

Maarten Kluit: “Ik hoop dat Gasvrij Gorecht een geslaagd project wordt. Een project waarna iedereen een goede en goedkopere warmtevoorziening heeft zonder aardgas.”

Wij stellen graag Maarten Kluit aan u voor. Maarten woont zelf in Gorecht-Noord en is nu als projecthuismeester van Gasvrij Gorecht het aanspreekpunt voor bewoners.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Sinds 2008 woon ik in de Sportterreinstraat samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik was altijd al bezig met milieu, verduurzaming en energie. Ook in mijn eigen huis waar ik inmiddels al 22 zonnepanelen heb liggen en alles redelijk geïsoleerd heb. Ik ben blij mijn kennis nu zo in te zetten voor de buurt. Ik ben geruime tijd politiek actief geweest en zet me nu in voor zowel de wijkvereniging als voor Gasvrij Gorecht.”

Wat vind je het leukst om te doen in je vrije tijd?

“Van alles. Ik in de ICT terecht gekomen omdat dit altijd al een hobby was, en dat is het nog steeds. Ik ben veel achter de computer te vinden, ook in mijn vrije tijd. Naast games op de computer verzamel ik LEGO. Ik hou enorm van koken, vooral de Indonesische keuken. In een week ben ik zes van de zeven dagen in de keuken te vinden.”

Hoe ben je bij Gasvrij Gorecht betrokken geraakt?

“Dat begon vanuit de politiek. Ik had vrij nauwe contacten met Peter Verschuren, onze wethouder voor duurzaamheid. Daardoor was ik al in de eerste fase op de hoogte van het project. Toen het project begon ben ik vrij snel aangehaakt bij het buurtteam voor huiseigenaren. Daarna vroeg Gasvrij Gorecht mij of ik projecthuismeester wilde worden.“

Hoe ziet je werk eruit voor Gasvrij Gorecht?

“Mijn werk voor Gasvrij Gorecht vermengt zich met mijn normale werk en het gezinsleven. Ik neem de telefoon op en beantwoord mailtjes die binnenkomen. Ook kom ik bij mensen thuis om hen te helpen bij de aanvraag voor een inductietoestel. Daarnaast zit ik nog twee keer in de week op het spreekuur in de Reensche Compagnie en in ’t Hoogholt. Tussendoor zit ik ook bij verschillende overleggen.”

Wat hoop je voor de toekomst?

“Ik hoop dat Gasvrij Gorecht een geslaagd project wordt. Een project waarna iedereen een goede en goedkopere warmtevoorziening heeft zonder aardgas. Ik hoop ook dat de laatste stap van het project (vang de zon) doorgaat, en dat er zonnepanelen worden geplaatst op de daken. Als het project is afgerond hoop ik natuurlijk zulke projecten ook in andere delen van de gemeente ingezet worden.”

Wilt u Maarten spreken?

Wilt u Maarten spreken over de inductieregeling, of heeft u andere vragen? Kom naar het spreekuur op:

  • Maandag tussen 15:00 en 17:00 in de gemeenschappelijke ruimte van de Reensche Compagnie (Tak van Poortvlietstraat 361, 3602 PJ, Hoogezand).
  • Woensdag tussen 10:00 en 12:00 in de vergaderruimte van ’t Hoogholt
    (Donker Curtiusstraat 159a, 9602 PP, Hoogezand).
Meer berichten