Nieuws

Maximumtarief voor warmtenetten verdubbelt in 2022 – Hoe zit dat voor Gasvrij Gorecht?

Geplaatst op 27 december 2021

Op vrijdag 24 december 2021 stond in het Dagblad van het Noorden een artikel over de tarieven van stadsverwarming en warmtenetten. In het artikel staat dat het maximumtarief dat warmteleveranciers in rekening mogen brengen ongeveer verdubbelt in 2022. Deze stijging van het maximum tarief komt door de stijging van de gasprijzen. De warmtetarieven zijn namelijk gekoppeld aan de gasprijzen. Hoe zit dat voor het toekomstige warmtenet in Gorecht-Noord?

Wij vinden de stijging van het maximum warmtetarief een slechte ontwikkeling. Voor Gasvrij Gorecht is het een voorwaarde dat warmte betaalbaar is voor bewoners. Daar houden we rekening mee in het ontwerp van het warmtenet. Hier maken we samen scherpe afspraken over, niet alleen straks met een mogelijke leverancier, maar ook met u als bewoner. We zoeken naar een manier om goedkopere tarieven te kunnen gebruiken dan de tarieven van gas. In de tweede helft van 2022 doen we alle bewoners in Gorecht-Noord hiervoor een voorstel.

Bewoners beslissen samen of het warmtenet er wel of niet komt. Bij huurwoningen moet 70% van de huurders instemmen met dit voorstel. Bij koopwoningen is een meerderheid nodig om het warmtenet in onder andere de Burgemeester Tuinstraat, Sportterreinstraat en Mansholtstraat aan te leggen.

Meer berichten