Nieuws

Meindert Molter stelt zich voor

Geplaatst op 28 januari 2021

Meindert Molter: “We zijn het verplicht aan onze kinderen en kleinkinderen om mee te werken aan een duurzame wereld”

Meindert Molter is bewonersparticipant bij Lefier en daardoor ook betrokken bij Gasvrij Gorecht. Bent u huurder bij Lefier dan komt u hem vast een keer tegen. Wij hebben hem daarom gevraagd om zichzelf voor te stellen.

Wie ben je en wat doe je voor werk?

Mijn naam is Meindert Molter en ik werk als bewonersparticipant bij Lefier. ‘Bewonersparticipant’ vind ik een bijzondere titel, want het zegt niet zoveel. Ik moet vaak uitleggen wat ik precies doe. Eigenlijk ben ik in brede zin betrokken bij allerlei projecten. Dan gaat het bijvoorbeeld om woningverbetering, sloop-/nieuwbouw en versterking door aardbevingen. Maar ik hou mij ook bezig met projecten op het gebied van welzijn en leefbaarheid.

Ik zorg er met collega’s en andere partijen voor dat projecten goed worden opgezet en dat bewoners bij het project betrokken worden. Zij moeten op tijd geïnformeerd zijn, kunnen meedenken en hun vragen kunnen stellen. En we moeten tijdens projecten goed voor bewoners zorgen. Ze moeten zo min mogelijk overlast ervaren. We willen dat ze tevreden zijn over het verloop.

Kun je kort nog iets over jezelf vertellen?

Mijn hele leven woon ik al in Hoogezand. Op dit moment woon ik samen met mijn zoon van 17. Mijn dochter van 20 woont op een kamer in de stad, maar is ook vaak nog gezellig bij ons te vinden. Mijn hobby’s zijn vrij standaard, maar daardoor niet minder leuk. Ik ben verslaafd aan voetbal: elke donderdagavond een training en zondagochtend een wedstrijdje. Ik loop regelmatig hard. Verder lees ik graag en kijk ik veel films. In de zomervakantie zijn we meestal in Italië te vinden, met de caravan naar het Gardameer. Ik werk al meer dan 30 jaar bij Lefier en ik heb het naar mijn zin.     

Hoe ben je betrokken bij het project Gasvrij Gorecht?

Voor Gasvrij Gorecht ben ik namens Lefier aanspreekpunt voor de bewoners van onze huurwoningen. Ik doe en denk mee. We hebben natuurlijk een gezamenlijk belang: proberen het warmtenet te realiseren en van het gas af te komen. We zijn het verplicht aan onze kinderen en kleinkinderen om mee te werken aan een duurzame wereld. Dat bewoners dit alleen willen onder goede voorwaarden en omstandigheden, vind ik logisch. En ik begrijp dat daar nog veel vragen over zijn.

Wat vind je het leukst aan het project Gasvrij Gorecht?

Dat het vanaf het begin af aan met de bewoners wordt gedaan. We gaan als het ware samen op avontuur. We bekijken of we het samen kunnen realiseren om van het gas af te komen. En om over te gaan op het warmtenet, door gebruik te maken van de restwarmte van de kartonfabriek Eska. We hebben de bewoners daarbij nodig, anders lukt het niet. De eerlijke en kritische gesprekken die ik daarover nu al heb met de bewonerscommissies van onze huurwoningen, vind ik een verademing. De bewonerscommissies draaien er niet omheen. Ze zeggen gewoon wat ze vinden en wat ze horen van de bewoners, met respect. Alleen zo kunnen we verder komen. 

Wil je verder nog iets kwijt?

Dat ik blij ben dat zoveel bewoners hebben aangegeven mee te willen praten. Corona gooit nu roet in het eten, waardoor we alleen nog maar hebben gesproken met de bewonerscommissies. Zodra het weer mag, zal de projectleiding alle bewoners uitnodigen die mee willen praten. Er liggen terechte vragen die we tijdens het project moeten beantwoorden: Hoe wordt gegarandeerd dat het warmtenet werkt? Wat gebeurt er als kartonfabriek Eska ooit vertrekt? Hoe kunnen de woningen het beste worden geïsoleerd? Rijzen de kosten niet de pan uit? En dit zijn nog maar een paar van de vele vragen. Belangrijk is dat we goed luisteren en open staan voor elkaar. Ik hoop veel van onze huurders dit jaar te ontmoeten!      

Meer berichten