Nieuws

Mevrouw Schneiders is veel bezig met duurzaamheid en project Gasvrij Gorecht

Geplaatst op 7 april 2021

Mirjam Schneiders: “Samen kunnen we er een mooi project van maken”

Mirjam Schneiders is 54 jaar en momenteel huisvrouw. Voordat ze huisvrouw werd heeft zij altijd administratief werk gedaan. Samen met haar man en haar hond wandelt ze graag door de natuur. Daarnaast vinden ze het leuk om samen op zoek te gaan naar fossielen. Mirjam en haar man zijn eigenaar van een prachtige woning in Gorecht-Noord. We vroegen haar naar haar mening over Gasvrij Gorecht.

Duurzaamheid en het project Gasvrij Gorecht

“Mijn man en ik zijn veel bezig met duurzaamheid. We vinden dit ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de planeet, maar ook voor de generaties na ons”. Mirjam is daarom ontzettend te spreken over het project Gasvrij Gorecht. “Ik ben zelf een voorstander van gasvrij koken, met name door de problemen met de gaswinning in de provincie Groningen. Bovendien moeten we verder kijken dan alleen besparen op gas en ook spaarzaam zijn met water en elektriciteit”.

Al begonnen met gas besparen

Mirjam heeft samen met haar man hiervoor al een aantal stappen gezet: “Wij hebben bijvoorbeeld een kalkvrij watersysteem in onze kranen geïnstalleerd, waar we veel water en schoonmaakmiddelen mee kunnen besparen. Daarnaast hebben we een tijd geleden ons dak geïsoleerd en hebben we plannen om de vloer te isoleren”. Verder willen ze in de toekomst, wanneer er een nieuwe keuken komt, graag overstappen op inductie. “Het is mooi meegenomen dat er vanuit het project de mogelijkheid wordt gegeven voor bewoners om over te stappen op inductie”.

Meedenken aan het project

Mirjam vindt het fijn dat er ruimte is om mee te denken over het project Gasvrij Gorecht en werkt hier ook actief aan mee. “Ik zou het fijn vinden als meer bewoners zich opgeven voor deze meedenkgroep. Zo kunnen we er samen een mooi project van maken. Het is van belang dat het haalbaar en begrijpelijk gemaakt wordt voor iedereen”. Zelf gaat ze ook graag het gesprek aan over het verduurzamen van de woningen met kennissen en vrienden in de wijk. “Financieel gezien is het voor bewoners nog iets om goed over na te denken. Het beschikbare budget vanuit het project kan hier natuurlijk goed bij helpen. Door een gesprek aan te knopen met anderen wordt het project tastbaarder gemaakt”.

Meer berichten