Nieuws
4 juni 2024

Verslag informatieavond 24 april 2024

Op 24 april vond een informatieavond plaats voor alle huurders en huiseigenaren. Tijdens deze avond is er meer verteld over het vervolg van de warmtering en was er ruimte voor vragen. De gestelde vragen vindt u hier terug. Onder aan de pagina staat de presentatie.

Lees verder
3 april 2024

Prijsvraag: Wie bedenkt de naam van het nieuwe warmtebedrijf?

Gemeente Midden-Groningen en Waterbedrijf Groningen Duurzaam richten waarschijnlijk samen een warmtebedrijf op. We zijn op zoek naar een passende naam voor dit warmtebedrijf. Weet u een naam? Lees in dit artikel hoe u de door u bedachte naam kunt doorgeven.

Lees verder
2 april 2024

Informatieavond 24 april

Woensdagavond 24 april organiseren we voor alle huurders en huiseigenaren een informatieavond. Tijdens deze avond vertellen wij u meer over het vervolg van de warmtering.

Lees verder
13 februari 2024
eindstand stemming woningeigenaren Gasvrij Gorecht

Tweederde huiseigenaren stemt voor warmtering

Het is gelukt! Afgelopen maanden vroegen we de huiseigenaren om voor of tegen aansluiting op de warmtering te stemmen. Van de 131 stemmers hebben 86 voor gestemd. Dat is tweederde van de stemmen. Daarmee kunnen we door met de voorbereidingen voor de aanleg van de warmtering.

Lees verder
20 november 2023

Hoe wordt de warmteketel aangesloten?

Bekijk voor het antwoord op deze vraag de onderstaande video.

Lees verder
17 november 2023

Blijft het altijd warm in huis?

Bekijk voor het antwoord op deze vraag de onderstaande video.

Lees verder
15 november 2023

Is de warmtering wel echt goedkoper?

Bekijk voor het antwoord op deze vraag de onderstaande video.

Lees verder
8 november 2023

16 november: Informatieavond voor huiseigenaren

Op donderdagavond 16 november organiseren we voor alle huiseigenaren een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst start om 19.45 uur

Lees verder
6 november 2023

Inductieregeling weer tijdelijk geopend!

Sinds 1 november is de inductieregeling weer tijdelijk geopend voor huiseigenaren. Kookt u nu op gas en woont u in Gorecht-Noord? Dan kunt u tot en met 31 december 2023 uw gastoestel inruilen voor een inductiekookplaat of inductiefornuis.

Lees verder
1 november 2023

De kans is groot dat de warmtering er komt

De kans is groot dat we de huizen in Gorecht-Noord in 2025 zonder aardgas kunnen verwarmen. Dat doen we door middel van de warmtering. Die leggen we aan als tenminste de helft van de huiseigenaren meedoet.

Lees verder
21 juni 2023
Gasvrij Gorecht

Bewoners Lefier en De Reensche Compagnie stemmen vóór de warmtering

Zowel bij Lefier als bij De Reensche Compagnie heeft een ruime meerderheid van de bewoners vóór gestemd. Een belangrijke stap richting een aardgasvrij Gorecht-Noord.

Lees verder
22 mei 2023

Gratis Wat is Wijs-advies voor huiseigenaren

Huiseigenaren van Gorecht-Noord kunnen een gratis Wat is Wijs-advies aanvragen. Met dit advies helpen wij u op weg bij het verduurzamen van uw huis.

Lees verder
12 april 2023

Wekelijks spreekuur op woensdag vervalt

Het wekelijkse spreekuur op woensdag komt vanaf woensdag 12 april te vervallen. Het spreekuur op maandag blijft staan.

Lees verder
2 maart 2023

Hoe werkt de warmtering?

Op zaterdag 10 december gingen inwoners van Gorecht-Noord op bezoek bij kartonfabriek ESKA. Met een oude bus van het Busmuseum Hoogezand werden de inwoners naar ESKA gebracht. Hier kregen zij een rondleiding door de fabriek. Natuurlijk was er ook ruimte om vragen te stellen. Want hoe kan ESKA straks warmte leveren voor de warmtering? En hoe werkt de warmtering?

Lees verder
2 januari 2023

Inductieregeling geëindigd

In 2021 en 2022 heeft u zich kunnen aanmelden voor een nieuw inductietoestel. Hierbij wordt uw gastoestel verwisseld voor een inductietoestel. Daarbij krijgt u een vergoeding vanuit Gasvrij Gorecht. 31 december 2022 was de laatste dag dat u zich hiervoor kon aanmelden.

Lees verder
21 december 2022

Tijdens de kerstvakantie geen spreekuren

De vaste spreekuren op maandag en woensdag gaan tijdens de kerstvakantie (26 december t/m 6 januari) niet door. Vanaf 9 januari houden we weer spreekuren.

Lees verder
7 december 2022

(Kerst)Recepten en energiebesparende kooktips

Het afgelopen jaar hebben wij meerdere inductie kookworkshops georganiseerd. Heeft u nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Wij hebben alle recepten die voorbij kwamen tijdens de workshops voor u op een rij gezet.

Lees verder
10 november 2022
eska fabriek

Ga mee op excursie naar ESKA!

Op zaterdag 10 december 2022 kunt u een kijkje nemen bij kartonfabriek ESKA. Met restwarmte van de fabriek verwarmen we het water voor de warmtering. Tijdens de rondleiding bij ESKA ziet u waar deze warmte vandaan komt.

Lees verder
12 september 2022

Wat doet Gasvrij Gorecht de komende tijd?

Gasvrij Gorecht zit niet stil. We doen hard ons best om het project tot een succes te maken. In dit artikel leest u wat we de komende tijd doen.

Lees verder
8 september 2022

Spreekuur op maandag start vanaf nu om 15:30

Vanaf 12 september start het spreekuur op maandag om 15:30. Voorheen startte het spreekuur om 15:00. Wegens omstandigheden moeten we het spreekuur helaas inkorten.

Lees verder
5 september 2022

Wilma Nabring stelt zich voor

Wilma Nabring is coördinator communicatie voor het project Gasvrij Gorecht. Zij stelt zich graag aan u voor.

Lees verder
2 september 2022

Fabels en feiten over Gasvrij Gorecht

Op vrijdag 15 en woensdag 20 juli reed Gasvrij Gorecht met een ijscokar door Gorecht-Noord. Naast het uitdelen van gratis ijsjes, hebben we ook met veel bewoners over het project gepraat. We merken dat er veel verhalen rondgaan in de wijk over het project. Maar wat zijn nu feiten, en wat zijn fabels?

Lees verder
4 juli 2022

Hoe staat het met de warmtering?

We werken hard aan het ontwerp van de warmtering. Eerst moet helemaal duidelijk zijn hoe de warmtering eruit komt te zien, hoe woningen en warmtebronnen aangesloten worden en wat alles gaat kosten. Pas als we dat allemaal weten, vragen we u of u aangesloten wilt worden.

Lees verder
2 mei 2022

200ste deelnemer inductieregeling ontvangt inductietoestel

Op donderdag 28 april deelde wethouder Peter Verschuren het inductietoestel uit aan Warring Gerrits, de 200ste deelnemer aan de inductieregeling. Inmiddels heeft zo’n 28% van alle inwoners van Gorecht-Noord een inductietoestel aangevraagd.

Lees verder
28 april 2022

Uitbetaling energietoeslag voor huishoudens met laag inkomen vanaf april

De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Het rijk heeft geld vrijgemaakt om mensen met een laag inkomen daarin tegemoet te komen. Alle huishoudens met een inkomen dat gelijk of lager is dan 125% van het toepasselijke sociaal minimum komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. De gemeente betaalt dat bedrag vanaf april uit.

Lees verder
28 april 2022

Het ondertekenen van de samenwerkings-overeenkomst – een feestelijk moment!

Op 31 maart ondertekenden alle betrokken partijen van project Gasvrij Gorecht de samenwerkingsovereenkomst. Een feestelijk en belangrijk moment voor het project!

Lees verder
14 april 2022

Maarten Kluit stelt zich aan u voor

Wij stellen graag Maarten Kluit aan u voor. Maarten woont zelf in Gorecht-Noord en is nu als projecthuismeester van Gasvrij Gorecht het aanspreekpunt voor bewoners.

Lees verder
24 februari 2022

Het verbeteren van woningen: hoe verloopt dat bij Woonzorg Nederland?

Één van de onderdelen van Gasvrij Gorecht is het verbeteren van de isolatie van woningen. Daardoor bespaart u energie, en wordt uw woning comfortabeler. Woonzorg Nederland is in november 2021 gestart met het aanpassen van de woningen. Hoe gaat dit?

Lees verder
21 februari 2022

2022 voor Gasvrij Gorecht

Een nieuw jaar met nieuwe plannen en ideeën. Dat geldt ook voor Gasvrij Gorecht. Wat gaan we dit jaar doen? En wat betekent dat voor u als bewoner?

Lees verder
16 februari 2022

Nu ook spreekuur op woensdag

ds kort hebben we ook spreekuur op woensdag. Tussen 10:00 en 12:00 bent u van harte welkom in de vergaderruimte van ’t Hooghoalt (Donker Curtiusstraat 159a, 9602 PP Hoogezand).

Lees verder
7 februari 2022

Workshops ‘koken op inductie’ weer hervat

koken op inductie’ van 2022. In de afgelopen maanden konden deze workshops helaas niet doorgaan in verband met corona.

Lees verder
17 januari 2022

Spreekuren weer hervat

Het vaste spreekuur op maandag start vanaf vandaag weer. Tussen 15:00 en 17:00 bent u van harte welkom in de gemeenschappelijke ruimte van De Reensche Compagnie (Tak van Poortvlietstraat 361, 3602 PJ, Hoogezand).

Lees verder
27 december 2021

Maximumtarief voor warmtenetten verdubbelt in 2022 – Hoe zit dat voor Gasvrij Gorecht?

Op vrijdag 24 december 2021 stond in het Dagblad van het Noorden een artikel over de tarieven van stadsverwarming en warmtenetten. In het artikel staat dat het maximumtarief dat warmteleveranciers in rekening mogen brengen ongeveer verdubbelt in 2022. Deze stijging van het maximum tarief komt door de stijging van de gasprijzen. De warmtetarieven zijn namelijk gekoppeld aan de gasprijzen. Hoe zit dat voor het toekomstige warmtenet in Gorecht-Noord?

Lees verder
20 december 2021

Spreekuren zijn afgelast

De vaste spreekuren op maandag kunnen niet doorgaan wegens de nieuwe coronamaatregelen. Zodra het weer mogelijk is, houden we weer spreekuur.

Lees verder
17 december 2021

Liesbeth Zwart stelt zich aan u voor

De gemeente Midden-Groningen werkt met verschillende gebiedsregisseurs. Zij zijn het eerste aanspreekpunt zijn voor bewoners als het over de leefbaarheid in hun dorp of wijk gaat. In dit interview leest u meer over Liesbeth Zwart, gebiedsregisseur in Gorecht-Noord.

Lees verder
11 november 2021

Overstappen op inductie: zo werkt het

Bewoners van Gorecht-Noord die koken op een gastoestel, kunnen in 2021 en 2022 hun gastoestel inruilen voor een inductietoestel. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen die we ontvangen over de overstap op inductie.

Lees verder
29 oktober 2021

Koken op inductie, tips van kok Dennis

Eind september zijn we begonnen met de gratis kookles voor koken op inductie. Kok Dennis Nolle geeft de kooklessen. Dennis kookt al jaren professioneel en privé op inductie. Hij vertelt u graag meer over zijn ervaringen met het koken en hoe het zit met de oude pannen.

Lees verder
13 september 2021
Bijeenkomst huiseigenaren 14 september online meekijken

Bijeenkomst huiseigenaren 14 september online meekijken

Op 14 september (en 21 september) organiseren we samen met de gemeente bijeenkomsten om u als huiseigenaar bij te praten over het project. Wij nodigen u van harte uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen. U kunt de bijeenkomst zowel fysiek als digitaal bijwonen. Als u niet bij de bijeenkomst kunt of wilt zijn, kunt u deze digitaal volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente Midden-Groningen.

Lees verder
6 september 2021
Workshop: koken op inductie

Workshop: koken op inductie

Gasvrij Gorecht helpt u om alternatieven voor aardgas te gebruiken. Dankzij het project kunt u gratis overstappen op koken op inductie. Dat is een manier om elektrisch, dus zonder gas, te koken. Tijdens de kookworkshop laten wij u graag zien hoe gemakkelijk, snel en veilig koken op inductie werkt.

Lees verder
1 september 2021
Aanmelden bijeenkomst huiseigenaren

Aanmelden bijeenkomst voor huiseigenaren

De komende tijd maken we binnen het project Gasvrij Gorecht weer nieuwe stappen. Zo ligt er een concept voor het warmtenet en kunt u vanaf dit najaar gratis overstappen naar koken op inductie. Op 14 september en 21 september organiseren we samen met de gemeente bijeenkomsten om u als huiseigenaar bij te praten over het project. Wij nodigen u van harte uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen.

Lees verder
2 augustus 2021

Uw stem in Gasvrij Gorecht

Gasvrij Gorecht onderzoekt de mogelijkheden om woningen in Gorecht-Noord te verwarmen met een warmtenet. Dat gaat om uw wijk en uw huis. Uw stem is dus belangrijk. Via buurtteams kunt u uw stem laten horen.

Lees verder
30 juni 2021
Terugblik zevende bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Terugblik zevende bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 15 juni 2021 vond de zevende digitale bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van de overstap op inductie en het uitdenken van het warmtenet van Gasvrij Gorecht. In dit artikel leest u een terugblik.

Lees verder
15 juni 2021
In gesprek met de wethouder

In gesprek met de wethouder

Op 20 mei kwamen Maarten Kluit (woningeigenaar in Gorecht-Noord), Mia Weikes (huurder in Gorecht-Noord) en Peter Verschuren (wethouder gemeente Midden-Groningen) samen. Zij gingen met elkaar in gesprek over het project Gasvrij Gorecht.

Lees verder
3 juni 2021
VE-studie

Samen geven we het warmtenet vorm

Samen met bewoners van Gorecht-Noord en de betrokken organisaties werken we de komende tijd het warmtenet uit. In totaal zijn er daarvoor drie bijeenkomsten. In dit artikel leest u wat we in de eerste twee bijeenkomsten hebben gedaan

Lees verder
1 juni 2021

Warmte van ESKA

Kartonfabriek ESKA wil straks graag de warmte leveren voor het warmtenet in Gorecht-Noord. Wij waren benieuwd waar die warmte dan vandaan komt en maakten een afspraak bij ESKA om het te vragen.

Lees verder
3 mei 2021
Charlotte de Haas stelt zich voor

Charlotte de Haas stelt zich voor

Charlotte de Haas is projectassistent bij het project Gasvrij Gorecht. De kans bestaat dat u haar al eens gesproken hebt. We stellen haar graag aan u voor.

Lees verder
7 april 2021

Mevrouw Schneiders is veel bezig met duurzaamheid en project Gasvrij Gorecht

Mirjam Schneiders is 54 jaar en momenteel huisvrouw. Voordat ze huisvrouw werd heeft zij zich altijd bezig gehouden met administratief werk. Samen met haar man en haar hond wandelt ze graag door de natuur. Ook vinden ze het leuk om samen op zoek te gaan naar fossielen. Mirjam en haar man zijn eigenaar van een prachtige woning in Gorecht-Noord. We vroegen haar naar haar mening over Gasvrij Gorecht.

Lees verder
2 april 2021
Leidingen warmtenet

Vraag van een bewoner: kom ik straks in de kou te zitten?

In Gasvrij Gorecht werken we de komende tijd het idee voor een warmtenet verder uit. Een warmtenet is net als een gasnet. Door de buizen stroomt alleen geen aardgas maar warm water. Het Nederlandse gasnet is zeer betrouwbaar. Storingen komen bijna nooit voor. Hoe zit dat met warmtenetten? Waar komt de warmte vandaan? En welke garanties krijgt u als bewoner?

Lees verder
30 maart 2021

De heer Bruins kookt al een tijd op inductie

Vanuit Gasvrij Gorecht krijgt u de mogelijkheid om gratis over te stappen op inductie. Niet iedereen is bekend met koken op inductie. Daarom hebben we de heer Bruins, een bewoner van Gorecht-Noord, gevraagd naar zijn ervaringen. Hij kookt namelijk al op inductie.

Lees verder
18 maart 2021
Terugblik vierde bewonersavond voor particuliere woningeigenaren

Terugblik vierde bewonersavond voor huiseigenaren

Op 15 maart 2021 vond de vierde digitale bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van de Warmtewet. In dit artikel leest u een terugblik.

Lees verder
9 maart 2021
Aandacht van RTV Noord voor Gasvrij Gorecht

Aandacht van RTV Noord voor project Gasvrij Gorecht

Op vrijdag 3 maart publiceerde RTV Noord een artikel over het project Gasvrij Gorecht. Het artikel geeft een beeld van de kansen die bewoners zien en de zorgen die zij hebben bij het project. Hieronder leest u wat wij met deze kansen, maar vooral ook met de geuite zorgen doen.

Lees verder
8 maart 2021
Nieuwsbrieven online

Nieuwsbrief 1 en 2 ook digitaal te lezen

Inmiddels heeft u de tweede Nieuwsbrief van Gasvrij Gorecht ontvangen. Bent u hem kwijt, of leest u hem liever digitaal? We zetten alle nieuwsbrieven ook als PDF-bestand op de website. Zo kunt u de nieuwsbrief altijd terugvinden.

Lees verder
8 maart 2021
Robin de Klerk stelt zich voor

Robin de Klerk stelt zich voor

Robin de Klerk werkt vanuit SAMEEN mee aan project Gasvrij Gorecht. Wellicht heeft u haar al eens gesproken via de telefoon. We stellen haar graag aan u voor.

Lees verder
2 maart 2021
Zonnepanelen

Hoe wordt men ergens anders Gasvrij?

Gasvrij worden, dat is het doel van Gasvrij Gorecht. Wij willen dat bereiken door energie te besparen en over te stappen op een warmtenet. In andere delen van Groningen en Nederland gebruiken ze weer andere manieren om gasvrij te worden.

Lees verder
22 februari 2021
Collectieve warmtesystemen

Leren van ervaringen

In het televisieprogramma Radar van maandag 8 februari regende het klachten over collectieve warmtesystemen. Dat geeft u vast zorgen, en ons ook. Wat kunnen we ervan leren?

Lees verder
17 februari 2021
Ad is gasvrij

Ad is gasvrij!

Ad Vermeulen is gepensioneerd en woont in De Dreven aan de Amberboomweg. Hij is al jaren van het gas af. Hij vertelt ons waarom hij van het gas af is gegaan en wat hij allemaal hiervoor heeft gedaan.

Lees verder
10 februari 2021

Definitieve resultaten van onderzoek onder bewoners bekend

We hebben eind 2020 vragenlijsten verstuurd naar alle bewoners van Gorecht-Noord. In dit artikel leest u de belangrijkste resultaten nu we alle vragenlijsten hebben verwerkt.

Lees verder
3 februari 2021

Vraag van een bewoner

In deze rubriek staat een vraag van een bewoner centraal. Dit keer stelt meneer Heukers uit de Mansholtstraat een vraag.

Lees verder
28 januari 2021
Foto Meindert Molter

Meindert Molter stelt zich voor

Meindert Molter is bewonersparticipant bij Lefier en daardoor ook betrokken bij Gasvrij Gorecht. Hij stelt zich graag aan u voor.

Lees verder
25 januari 2021
Bewonersbijeenkomst Financien

Terugblik tweede bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 18 januari 2021 vond de tweede bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren digitaal plaats.

Lees verder
18 januari 2021

Hoe werkt inductie?

Niet iedereen is bekend met inductie. We willen u daarom graag kennis laten maken met deze duurzame manier van koken.

Lees verder
11 januari 2021
Bewonersbijeenkomst

Terugblik eerste bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 14 december was het zo ver: de eerste bijeenkomst voor huiseigenaren vond digitaal plaats.

Lees verder
17 december 2020

Johan Duut stelt zich voor

Johan Duut is projectleider bij Gasvrij Gorecht. Hij stelt zichzelf graag aan u voor.

Lees verder
16 december 2020

Wat vindt u van Gasvrij Gorecht?

Uw mening telt. Daarom hebben alle 900 huishoudens van Gorecht-Noord in oktober een vragenlijst van ons ontvangen.

Lees verder
15 december 2020

Website online!

Onze plannen, nieuws over het project en nog veel meer kunt u nu ook lezen op deze website.

Lees verder