Nieuws
11 november 2021

Overstappen op inductie: zo werkt het

Bewoners van Gorecht-Noord die koken op een gastoestel, kunnen in 2021 en 2022 hun gastoestel inruilen voor een inductietoestel. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen die we ontvangen over de overstap op inductie.

Lees verder
29 oktober 2021

Koken op inductie, tips van kok Dennis

Eind september zijn we begonnen met de gratis kookles voor koken op inductie. Kok Dennis Nolle geeft de kooklessen. Dennis kookt al jaren professioneel en privé op inductie. Hij vertelt u graag meer over zijn ervaringen met het koken en hoe het zit met de oude pannen.

Lees verder
13 september 2021
Bijeenkomst huiseigenaren 14 september online meekijken

Bijeenkomst huiseigenaren 14 september online meekijken

Op 14 september (en 21 september) organiseren we samen met de gemeente bijeenkomsten om u als huiseigenaar bij te praten over het project. Wij nodigen u van harte uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen. U kunt de bijeenkomst zowel fysiek als digitaal bijwonen. Als u niet bij de bijeenkomst kunt of wilt zijn, kunt u deze digitaal volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente Midden-Groningen.

Lees verder
6 september 2021
Workshop: koken op inductie

Workshop: koken op inductie

Gasvrij Gorecht helpt u om alternatieven voor aardgas te gebruiken. Dankzij het project kunt u gratis overstappen op koken op inductie. Dat is een manier om elektrisch, dus zonder gas, te koken. Tijdens de kookworkshop laten wij u graag zien hoe gemakkelijk, snel en veilig koken op inductie werkt.

Lees verder
1 september 2021
Aanmelden bijeenkomst huiseigenaren

Aanmelden bijeenkomst voor huiseigenaren

De komende tijd maken we binnen het project Gasvrij Gorecht weer nieuwe stappen. Zo ligt er een concept voor het warmtenet en kunt u vanaf dit najaar gratis overstappen naar koken op inductie. Op 14 september en 21 september organiseren we samen met de gemeente bijeenkomsten om u als huiseigenaar bij te praten over het project. Wij nodigen u van harte uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen.

Lees verder
2 augustus 2021

Uw stem in Gasvrij Gorecht

Gasvrij Gorecht onderzoekt de mogelijkheden om woningen in Gorecht-Noord te verwarmen met een warmtenet. Dat gaat om uw wijk en uw huis. Uw stem is dus belangrijk. Via buurtteams kunt u uw stem laten horen.

Lees verder
30 juni 2021
Terugblik zevende bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Terugblik zevende bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 15 juni 2021 vond de zevende digitale bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van de overstap op inductie en het uitdenken van het warmtenet van Gasvrij Gorecht. In dit artikel leest u een terugblik.

Lees verder
15 juni 2021
In gesprek met de wethouder

In gesprek met de wethouder

Op 20 mei kwamen Maarten Kluit (woningeigenaar in Gorecht-Noord), Mia Weikes (huurder in Gorecht-Noord) en Peter Verschuren (wethouder gemeente Midden-Groningen) samen. Zij gingen met elkaar in gesprek over het project Gasvrij Gorecht.

Lees verder
3 juni 2021
VE-studie

Samen geven we het warmtenet vorm

Samen met bewoners van Gorecht-Noord en de betrokken organisaties werken we de komende tijd het warmtenet uit. In totaal zijn er daarvoor drie bijeenkomsten. In dit artikel leest u wat we in de eerste twee bijeenkomsten hebben gedaan

Lees verder
1 juni 2021

Warmte van ESKA

Kartonfabriek ESKA wil straks graag de warmte leveren voor het warmtenet in Gorecht-Noord. Wij waren benieuwd waar die warmte dan vandaan komt en maakten een afspraak bij ESKA om het te vragen.

Lees verder
3 mei 2021
Charlotte de Haas stelt zich voor

Charlotte de Haas stelt zich voor

Charlotte de Haas is projectassistent bij het project Gasvrij Gorecht. De kans bestaat dat u haar al eens gesproken hebt. We stellen haar graag aan u voor.

Lees verder
7 april 2021

Mevrouw Schneiders is veel bezig met duurzaamheid en project Gasvrij Gorecht

Mirjam Schneiders is 54 jaar en momenteel huisvrouw. Voordat ze huisvrouw werd heeft zij zich altijd bezig gehouden met administratief werk. Samen met haar man en haar hond wandelt ze graag door de natuur. Ook vinden ze het leuk om samen op zoek te gaan naar fossielen. Mirjam en haar man zijn eigenaar van een prachtige woning in Gorecht-Noord. We vroegen haar naar haar mening over Gasvrij Gorecht.

Lees verder
2 april 2021
Leidingen warmtenet

Vraag van een bewoner: kom ik straks in de kou te zitten?

In Gasvrij Gorecht werken we de komende tijd het idee voor een warmtenet verder uit. Een warmtenet is net als een gasnet. Door de buizen stroomt alleen geen aardgas maar warm water. Het Nederlandse gasnet is zeer betrouwbaar. Storingen komen bijna nooit voor. Hoe zit dat met warmtenetten? Waar komt de warmte vandaan? En welke garanties krijgt u als bewoner?

Lees verder
30 maart 2021

De heer Bruins kookt al een tijd op inductie

Vanuit Gasvrij Gorecht krijgt u de mogelijkheid om gratis over te stappen op inductie. Niet iedereen is bekend met koken op inductie. Daarom hebben we de heer Bruins, een bewoner van Gorecht-Noord, gevraagd naar zijn ervaringen. Hij kookt namelijk al op inductie.

Lees verder
18 maart 2021
Terugblik vierde bewonersavond voor particuliere woningeigenaren

Terugblik vierde bewonersavond voor huiseigenaren

Op 15 maart 2021 vond de vierde digitale bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van de Warmtewet. In dit artikel leest u een terugblik.

Lees verder
9 maart 2021
Aandacht van RTV Noord voor Gasvrij Gorecht

Aandacht van RTV Noord voor project Gasvrij Gorecht

Op vrijdag 3 maart publiceerde RTV Noord een artikel over het project Gasvrij Gorecht. Het artikel geeft een beeld van de kansen die bewoners zien en de zorgen die zij hebben bij het project. Hieronder leest u wat wij met deze kansen, maar vooral ook met de geuite zorgen doen.

Lees verder
8 maart 2021
Nieuwsbrieven online

Nieuwsbrief 1 en 2 ook digitaal te lezen

Inmiddels heeft u de tweede Nieuwsbrief van Gasvrij Gorecht ontvangen. Bent u hem kwijt, of leest u hem liever digitaal? We zetten alle nieuwsbrieven ook als PDF-bestand op de website. Zo kunt u de nieuwsbrief altijd terugvinden.

Lees verder
8 maart 2021
Robin de Klerk stelt zich voor

Robin de Klerk stelt zich voor

Robin de Klerk werkt vanuit SAMEEN mee aan project Gasvrij Gorecht. Wellicht heeft u haar al eens gesproken via de telefoon. We stellen haar graag aan u voor.

Lees verder
2 maart 2021
Zonnepanelen

Hoe wordt men ergens anders Gasvrij?

Gasvrij worden, dat is het doel van Gasvrij Gorecht. Wij willen dat bereiken door energie te besparen en over te stappen op een warmtenet. In andere delen van Groningen en Nederland gebruiken ze weer andere manieren om gasvrij te worden.

Lees verder
22 februari 2021
Collectieve warmtesystemen

Leren van ervaringen

In het televisieprogramma Radar van maandag 8 februari regende het klachten over collectieve warmtesystemen. Dat geeft u vast zorgen, en ons ook. Wat kunnen we ervan leren?

Lees verder
17 februari 2021
Ad is gasvrij

Ad is gasvrij!

Ad Vermeulen is gepensioneerd en woont in De Dreven aan de Amberboomweg. Hij is al jaren van het gas af. Hij vertelt ons waarom hij van het gas af is gegaan en wat hij allemaal hiervoor heeft gedaan.

Lees verder
10 februari 2021

Definitieve resultaten van onderzoek onder bewoners bekend

We hebben eind 2020 vragenlijsten verstuurd naar alle bewoners van Gorecht-Noord. In dit artikel leest u de belangrijkste resultaten nu we alle vragenlijsten hebben verwerkt.

Lees verder
3 februari 2021

Vraag van een bewoner

In deze rubriek staat een vraag van een bewoner centraal. Dit keer stelt meneer Heukers uit de Mansholtstraat een vraag.

Lees verder
28 januari 2021
Foto Meindert Molter

Meindert Molter stelt zich voor

Meindert Molter is bewonersparticipant bij Lefier en daardoor ook betrokken bij Gasvrij Gorecht. Hij stelt zich graag aan u voor.

Lees verder
25 januari 2021
Bewonersbijeenkomst Financien

Terugblik tweede bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 18 januari 2021 vond de tweede bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren digitaal plaats.

Lees verder
18 januari 2021

Hoe werkt inductie?

Niet iedereen is bekend met inductie. We willen u daarom graag kennis laten maken met deze duurzame manier van koken.

Lees verder
11 januari 2021
Bewonersbijeenkomst

Terugblik eerste bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Op 14 december was het zo ver: de eerste bijeenkomst voor huiseigenaren vond digitaal plaats.

Lees verder
17 december 2020

Johan Duut stelt zich voor

Johan Duut is projectleider bij Gasvrij Gorecht. Hij stelt zichzelf graag aan u voor.

Lees verder
16 december 2020

Wat vindt u van Gasvrij Gorecht?

Uw mening telt. Daarom hebben alle 900 huishoudens van Gorecht-Noord in oktober een vragenlijst van ons ontvangen.

Lees verder
15 december 2020

Website online!

Onze plannen, nieuws over het project en nog veel meer kunt u nu ook lezen op deze website.

Lees verder