Nieuws

Overstappen op inductie: zo werkt het

Geplaatst op 11 november 2021

Bewoners van Gorecht-Noord die koken op een gastoestel, kunnen in 2021 en 2022 hun gastoestel inruilen voor een inductietoestel. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen die we ontvangen over de overstap op inductie.

Wanneer kan ik overstappen?

Sinds maandag 11 oktober 13:00 2021 kunt u uw inductietoestel aanvragen. U kunt uw inductietoestel aanvragen tot en met 31 december 2022. Hierover ontvangen alle bewoners een brief.

Heeft u nog geen brief ontvangen? Dan ontvangt u deze later in 2021 of 2022. Heeft u uw brief ontvangen, maar wilt u wachten met het inruilen van uw gastoestel? Dat kan. Wel moet u uw nieuwe inductietoestel aanvragen voor 31 december 2022.

U kunt uw inductietoestel aanvragen via de website: https://gasvrijgorecht.nl/inductie/.

Heeft u vragen, of lukt het niet? Kom dan vooral langs tijdens één van onze inloopmiddagen. Sinds 18 oktober zitten we elke maandag tussen 15:00 en 17:00 in de Reensche Compagnie (Tak van Poortvlietstraat 361, 3602 PJ, Hoogezand). Wij helpen u dan bij het invullen van het formulier. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen en/of mailen met vragen naar 06 155 750 22 en info@gasvrijgorecht.nl.

Wat voor toestel krijg ik?

We gebruiken de regel: oud voor nieuw. Heeft u nu bijvoorbeeld een gastoestel met 5 pitten? Dan kunt u deze inwisselen voor een inductietoestel met 5 pitten. Voor het vervangen van uw gastoestel krijgt u een vergoeding tot maximaal € 1.000. Dit is inclusief het aanpassen van de meterkast. Dat zal voor de meeste mensen genoeg zijn. Hogere kosten zijn voor eigen rekening, bijvoorbeeld als de meterkast verouderd is of u een luxer kooktoestel wilt aanschaffen.

Wilt u liever geen inductietoestel? Een andere elektrische kookplaat mag ook. Daarbij geldt ook de regel ‘oud voor nieuw’.

Bij wie kan ik mijn inductietoestel kopen?

U mag zelf kiezen bij welke leverancier u uw nieuwe inductietoestel koopt. Samen met gemeente Midden-Groningen heeft Gasvrij Gorecht een aantal eisen gemaakt voor de leveranciers. Alle leveranciers die aan de eisen voldoen, mogen meedoen.

Staat uw leverancier er niet tussen? U mag ook zelf leveranciers aandragen. Dit kan door de leverancier te vragen of zij zich willen melden bij ons (via dit formulier). Ook kunt u ons bellen/mailen, zodat wij de leverancier kunnen vragen zich bij ons te melden. Wij controleren vervolgens of de leverancier aan de eisen voldoet.

Wat als mijn pannen niet geschikt zijn voor inductie?

De meeste pannen zijn geschikt voor inductie. Dat kunt u testen met een magneetje. Blijft het magneetje plakken aan de pan? Dan is deze geschikt voor inductie.

Zijn uw pannen niet geschikt voor inductie? Vanuit Gasvrij Gorecht krijgt u een waardebon van € 100 euro voor nieuwe pannen.

Meer berichten