Nieuws

Robin de Klerk stelt zich voor

Geplaatst op 8 maart 2021

Robin de Klerk: “Ik vind het belangrijk om samen met anderen naar een duurzame wereld toe te werken”

Robin de Klerk werkt vanuit SAMEEN mee aan project Gasvrij Gorecht. Wellicht heeft u haar al eens gesproken via de telefoon. We stellen haar graag aan u voor.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Robin de Klerk en ik werk vanuit SAMEEN mee aan het project Gasvrij Gorecht. SAMEEN is een projectbureau dat werkt met gemotiveerde studenten met een passie voor duurzaamheid. Daarnaast studeer ik aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens mijn studie focus ik mij op duurzaamheid en innovatie. Het doel van dit project, stoppen met aardgas, vind ik daarom ook ontzettend belangrijk.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Naast mijn studie ben ik medeverantwoordelijk voor de communicatie met de bewoners van Gorecht Noord. Dit doe ik samen met een team van professionals. Tijdens een werkdag bel ik onder andere met bewoners van de wijk. Er is daarom een grote kans dat mensen mij te spreken krijgen de aankomende periode. Daarnaast schrijf ik stukken voor de nieuwsbrief die tweemaandelijks op de deurmat zal vallen.

Kun je kort nog iets over jezelf vertellen?

Op mijn achttiende ben ik vanuit Utrecht naar Groningen verhuisd om hier te studeren. Op dit moment ben ik drie├źntwintig en heb ik bijna twee studies afgerond. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bij te praten met vrienden. Met de maatregelen die er nu gelden gaan we vaak samen wandelen. Daarnaast sport ik graag en vind ik het in de zomer leuk om te zeilen.

Wat vind je van het project Gasvrij Gorecht?

Duurzaamheid vind ik ontzettend belangrijk. Ik werk dan ook graag mee aan het project Gasvrij Gorecht. Ik vind het belangrijk om samen met anderen naar een duurzame wereld toe te werken. Open communicatie met alle betrokkenen is voor mij heel waardevol. Naar elkaar luisteren en samen tot een oplossing komen. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen.

Meer berichten