Nieuws

Terugblik zevende bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren

Geplaatst op 30 juni 2021

Op 15 juni 2021 vond de zevende digitale bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van de overstap op inductie en het uitdenken van het warmtenet van Gasvrij Gorecht. In dit artikel leest u een terugblik.

De groep bestaat inmiddels uit acht bewoners die actief willen meedenken met het project Gasvrij Gorecht. Wethouder Peter Verschuren was er deze keer ook bij.

Voorbereidingen gasvrij koken

Alle inwoners in Gorecht-Noord kunnen straks gratis overstappen naar koken op inductie. We verwachten in september te kunnen starten met de eerste groep die kan overstappen.

Warmtenet krijgt vorm

Eerder schreven we al over het warmtenet en hoe we dit samen met verschillende deelnemers nu concreet vormgeven. Er zijn inmiddels drie bijeenkomsten geweest. We zijn uitgekomen op vier verschillende soorten. De woningeigenaren kregen in deze bijeenkomst informatie over de verschillende soorten.

Bewonersbijeenkomst in juli

We organiseren elke maand een bewonersbijeenkomst voor huiseigenaren. Van tevoren spreken we het onderwerp van de avond af. Zo kunnen wij de bijeenkomst goed voorbereiden. Natuurlijk is er altijd ruimte voor vragen over andere onderwerpen.

De volgende bijeenkomst is op 6 juli. Naast het warmtenet gaan we het dan ook hebben over isolatie en de subsidieregeling van 10.000 euro waar veel woningeigenaren in het aardbevingsgebied en dus ook in Gorecht-Noord vanaf 1 juli een beroep op kunnen doen. Daarnaast bereiden we samen een fysieke bijeenkomst in september voor.

Doe/denk ook mee!

Bent u huiseigenaar en wilt u deelnemen aan deze bewonersbijeenkomsten? Stuur dan een e-mail met uw naam en contactgegevens naar info@gasvrijgorecht.nl. Voor huurders gaan we ook bewonersbijeenkomsten organiseren. Wanneer hier meer over bekend is, benaderen we hiervoor de huurders die via de vragenlijst hebben aangegeven actief te willen meedenken. Heeft u dit niet aangegeven en wilt u ook meedoen? Geef dit dan aan ons door via een e-mail naar info@gasvrijgorecht.nl. Zet in de e-mail uw naam en contactgegevens en bij welke woningcorporatie u huurt.

Meer berichten