Elkaar helpen om prettig en gasvrij te wonen

In Gorecht-Noord kunnen 900 woningen gasvrij worden. Dat is beter voor het klimaat, beter voor Groningen en beter voor u. Ongeveer 200 van deze woningen zijn koopwoningen aan de Sportterreinstraat, Mansholtstraat en Burgemeester Tuinstraat. Als huiseigenaar kunt u vrijwillig aan het project Gasvrij Gorecht deelnemen. Ons doel is elkaar te helpen om woningen betaalbaar te verbeteren. Gasvrij en klaar voor de toekomst.

Stappen naar gasvrij wonen

Gasvrij Gorecht heeft vier stappen voor ogen:

Kook gasvrij: koken zonder gas kan door middel van inductie. Vanuit Gasvrij Gorecht heeft u de mogelijkheid gekregen om met behulp van een vergoeding over te stappen naar koken op inductie.  In Gorecht-Noord heeft 70% van de bewoners zich aangemeld voor een inductietoestel.

Bespaar energie: Gasvrij Gorecht helpt huiseigenaren om de woning te verbeteren. Samen met u zoeken wij uit wat voor uw woning het beste werkt. Dat doen we met het Wat is Wijs-advies. Vraag uw gratis Wat is Wijs-advies aan via dit formulier. Meer informatie voor de woningverbetering van huiseigenaren kunt u hier lezen.

Verwarm duurzaam: In Nederland is afgesproken om in de toekomst woningen te verwarmen zonder aardgas. Als inwoner van Gorecht-Noord kunt u in de loop van 2025 al stoppen met aardgas. Dat is beter voor Groningen en voor het milieu. Maar ook voor uw portemonnee. In uw buurt leggen we een warmtering aan om de huizen te verwarmen. Op deze pagina leest u meer over de warmtering.

Vang de zon: we kijken tot slot ook of we zonne-energie kunnen opwekken op de daken. Dat kan bijvoorbeeld door samen zonnepanelen in te kopen.

Wat is uw voordeel?

Voor het verduurzamen van uw woning is subsidie beschikbaar. Wat er nodig is om uw woning te verduurzamen laten we zien in het Wat is Wijs-advies. Wij helpen u ook op weg met het aanvragen van subsidies. Voor het aansluiten van uw woning op de warmtering is vanuit het Nationaal Programma Groningen subsidie beschikbaar. We hebben op dit moment nog niet helder wat het aansluiten van uw woning op de warmtering kost.

Wat kunt u wanneer verwachten?

In 2025 willen we de woningen in Gorecht-Noord verwarmen zonder aardgas In 2023 heeft u de mogelijkheid om het Wat is wijs-advies aan te vragen. U ontvangt dit jaar ook een voorstel voor het aansluiten van uw woning op de warmtering . De warmtering komt er alleen als de huurders en 50% van de huiseigenaren akkoord gaan met het aanleggen van de warmtering.

Denk mee, doe mee

Huiseigenaren kunnen vrijwillig deelnemen aan project Gasvrij Gorecht. Om de aanleg van een warmtering mogelijk te maken, moeten er wel genoeg huiseigenaren zijn die hier gebruik van willen maken.

We horen graag uw mening over het project. Stuur een e-mail naar info@gasvrijgorecht.nl of bel ons op 06 15 57 50 22. Natuurlijk kunt u ook voor al uw vragen contact met ons opnemen.