Nieuws

Wat doet Gasvrij Gorecht de komende tijd?

Geplaatst op 12 september 2022

Gasvrij Gorecht zit niet stil. We doen hard ons best om het project tot een succes te maken. In dit artikel leest u wat we de komende tijd doen.

Tweede brononderzoek

Voor de warmtering hebben we een tweede bron nodig die warmte kan leveren. Zo heeft u als bewoner altijd warmte, ook als ESKA tijdelijk geen warmte kan leveren. In de afgelopen maanden hebben we onderzoek gedaan naar mogelijke tweede bronnen. Mogelijkheden zijn:

  • Geothermie: warmte uit de aarde.
  • Aquathermie: warmte uit water, bijvoorbeeld een meer.
  • Biogas: gas wat gemaakt is door het vergisten van natuurlijke materialen, zoals mest.
  • Groen gas: gas dat vergelijkbaar is met aardgas, en gemaakt is van biogas.
  • Biomassa: het verbranden van natuurlijke materialen, zoals houtresten.
  • Restwarmte van Essity.

We verwachten dat in november duidelijk is wat de tweede bron wordt. Daarover informeren we u dan tijdens de bewonersavond in november. Meer informatie over de bewonersbijeenkomst volgt later.

Kosten

Veel bewoners zijn benieuwd naar de kosten van de warmtering: wat kost het om mijn woning aan te laten sluiten op de warmtering? En hoeveel kost de warmte? Deze vragen zijn heel begrijpelijk. Wanneer de tweede bron bekend is, krijgen we meer duidelijkheid over de kosten. Dat delen we graag met u tijdens de bewonersbijeenkomst in november. Zo kunt u namelijk zelf kijken of het in uw situatie financieel verstandig is om u te laten aansluiten op de warmtering.

Meer berichten